Datum objave: 20.03.2024

U Domu zdravlja Tomislavgrad svečano otvorene obnovljene prostorije Službe za obiteljsku medicinu

U Domu zdravlja Tomislavgrad svečano su otvorene obnovljene prostorije Službe za obiteljsku medicinu. 

Ravnateljica Doma zdravlja Ivanka Živković naglasila je da je unapređenje pružanja usluga iz područja obiteljske medicine bio jedan od njenih prioriteta, kada je prije četiri godine preuzela mjesto ravnateljice.

“Obiteljska medicina treba biti u prizemlju zgrade sa svim svojim timovima. Radi se na tome da se organizira njezin rad, kako u prvoj tako i u drugoj smjeni” izjavila je Živković, dodajući da će i prostor ispred Doma zdravlja biti uređen.


Otvaranju je nazočio i federalni ministar zdravstva, dr. Nediljko Rimac koji se zahvalio svima koji su dali doprinos realizaciji ovog projekta, te ovom prilikom rekao da će i dalje podržavati rad Doma zdravlja Tomislavgrad.


Projekt je, uz Vladu Kantona 10, financirao Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a državni tajnik Ureda Zvonko Milas istaknuo je da je ovo pokazatelj dobre suradnje dvije zemlje, te da će ovaj, ali i ostali projekti koji proizilaze iz suradnje Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, pomoći u povratku ljudi iz inozemstva.