Štampa

Počasno zvanje primarijus za zdravstvene radnike

.

U velikoj sali Parlamenta Federacije BiH u Sarajevu danas je održana svečanost povodom priznavanja počasnog zvanja primarijus zdravstvenim radnicima Federacije Bosne i Hercegovine za 2011. godinu.

Odlukom Federalnog ministarstva zdravstva 179 zdravstvenih radnika dobilo je ovo počasno zvanje koje se dodjeljuje za dugogodišnji uspješan rad i postignute rezultate na zaštiti zdravlja stanovništva, kao i razvoju zdravstva.

Federalni ministar zdravstva prof. dr. Rusmir Mesihović je tokom svog obraćanja istaknuo da struka i samo struka moraju biti na prvom mjestu u svim reformskim procesima u zdravstvenom sektoru.

Samo vođeni znanjem i strukom možemo napraviti istinske iskorake u cilju unapređenja zdravstvenog sektora, kako na zadovoljstvo pacijenata tako i zdravstvenih radnika, kazao je, između ostalog, Mesihović.

Inače, svečanost povodom priznavanja počasnog zvanja primarijus zdravstvenim radnicima FBiH se održava 7. aprila povodom Svjetskog dana zdravlja, ali je ove godine svečanost, zbog praznika, održana 16. aprila. Ovogodišnji Svjetski dan zdravlja posvećen je zdravom starenju, a održava se pod motom “Dodaj život godinama”