Štampa

Posjeta Hercegovačko-neretvanskom i Zapadnohercegovačkom kantonu

.

U sklopu programskih aktivnosti Federalnog ministarstva zdravstva, ministar prof. dr. Rusmir Mesihović posjetio je danas Mostar i Grude gdje je sa resornim ministrima razgovarao o aktuelnoj situaciji u oblasti zdravstva na području Hercegovačko-neretvanskog, odnosno Zapadnohercegovačkog kantona.Prilikom sastanka sa ministrom zdravstva, rada i socijalne zaštite HNK Mladenom Boškovićem, ministar Mesihović je naglasio da treba nastaviti insistirati na bržoj i potpunoj implementaciji projekta informatizacije zdravstvenog sistema, kao jedne od ključnih reformskih mjera čiji je krajnji cilj efikasniji i racionalniji zdravstveni sistem.

Ministar Mesihović je posjetio i Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je sa generalnim direktorom Antom Kvesićem razgovarao o daljnjem razvoju i unapređenju rada ove zdravstvene ustanove.

Nakon sastanka u Mostaru, ministar Mesihović posjetio je i Grude gdje je sa ministrom zdravstva, rada i socijalne skrbi Stjepanom Bogutom razgovarao o aktuelnoj situaciji u oblasti zdravstva na području Zapadnohercegovačkog kantona. Konstatovano je da je neophodno nastaviti raditi na unapređenju primarne zdravstvene zaštite te informatizaciji zdravstvenog sistema na području Zapadnohercegovačkog kantona.

Ministar Mesihović se nakon sastanka u Grudama susreo i sa načelnikom općine Ljubuški Nevenkom Barbarićem sa kojim je razgovarao o jačanju primarne zdravstvene zaštite, odnosno porodične medicine na području ove općine, te potom obišao i Dom zdravlja .