Štampa

Javni poziv svim punoljetnim osobama sa prebivalištem u BiH za dostavu kratkog filma na temu promocije doniranja organa u svrhu liječenja transplantacijom

.

Federalno ministarstvo zdravstva u saradnji sa Udruženjem dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH (Udruženje) i Donorskom mrežom u BiH objavljuje:

JAVNI POZIV

za izradu i dostavu kratkog filma na temu promocije doniranja organa u svrhu liječenja transplantacijom. Video može biti snimljen mobitelom, amaterskom ili profesionalnom kamerom u maksimalnom trajanju do jedne minute.
Pravo učešća imaju sve punoljetne osobe s prebivalištem u Bosni i Hercegovini.
Stručna komisija odabrat će tri najbolja kratka filma koji će biti nagrađeni u iznosima od:

1.    Mjesto – 1.000,00 KM
2.    Mjesto – 500,00 KM
3.    Mjesto – 200,00 KM

Također, kratki filmovi sa najvećim brojem glasova putem oznake-like na facebook stranici: „Udruženje dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH“ će biti nagrađeni u iznosima od:

1.    Mjesto – 1.000,00 KM
2.    Mjesto – 500,00 KM
3.    Mjesto – 200,00 KM

Način dostave kratkog filma, Prijavni obrazac i Smjernice za izradu filma i osnovne informacije o doniranju organa u svrhu liječenja transplantacijom dostupni su ovdje: 

NAČINI DOSTAVE KRATKOG FILMA
PRIJAVNI OBRAZAC
SMJERNICE I OSNOVNE INFORMACIJE
UPUTSTVO ZA KORIŠTENJE "WE TRANSFERA"-A

Svi pristigli filmovi koji ispunjavaju kriterije Javnog poziva bit će objavljeni na facebook stranici „Udruženje dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH“ dana 15.06.2019. U periodu od 15.06.2019. do 20.06.2019. u 12.00 sati bit će omogućeno glasanje putem oznake-like na odabrani video.

Neće se uzeti u razmatranje filmovi koji ne ispunjavaju kriterije iz ovog javnog poziva, odnosno prijave uz koje nije dostavljen uredno ispunjen Prijavni obrazac, koje nisu dostavljene u propisanom roku, kao ni filmovi koji ne promoviraju donorstvo organa u skladu sa ciljem promocije, te etičkim i moralnim standardima.

Federalno ministarstvo zdravstva, Udruženje i Donorska mreža u BiH stoje isključivo iza video materijala koji će biti objavljeni na facebook stranici: „Udruženje dijaliziranih i transplantiranih bolesnika FBiH“, te se ograđuju od svih drugih video materijala koji u bilo kojem obliku i putem bilo kojeg medija budu javno objavljeni, a aludiraju ili se pozivaju na ovaj javni poziv.

Federalno ministarstvo zdravstva, Udruženje i Donorska mreža u BiH zadržavaju pravo da koriste i emitiraju i nakon okončanja Javnog poziva sve kratke filmove koji budu dostavljeni u propisanom roku.
Rok za prijave po ovom Javnom pozivu je 07.06.2019. godine.