Datum objave: 25.12.2009

Omerović u izboru

Omerović u izboruU srijedu navečer održana je peta ceremonija dodjele godišnjih nagrada kompanije „Nezavisne novine“ za ličnost godine, najbolje ministre, novinara i privrednika godine. U izboru su, glasanjem putem SMS-a i elektronske pošte, učestvovali čitaoci „Nezavisnih novina“, a u redakciju ovog lista stiglo je oko 80.000 glasova.

Sa 4.149 glasova čitalaca „Nezavisnih novina“, za najboljeg ministra u Vladi Federacije BiH u toku 2009. godine izabran je federalni ministar zdravstva prim.dr.sci Safet Omerović.

Ministar Omerović se u kratkom obraćanju nakon preuzimanja nagrade zahvalio čitaocima „Nezavisnih novina“, te naglasio da primljena nagrada, zapravo shvata kao nagradu svim uposlenicima Federalnog ministarstva zdravstva.

Zbog zalaganja za ubrzanje procedure za ukidanje viza građanima BiH za ličnost godine izabrana je Tanja Fajon, izvjestilac Parlamenta EU za liberalizaciju viznog režima za zemlje zapadnog Balkana.

Direktorica Centra za kulturni dijalog iz Sarajeva Sanja Vlaisavljević izabrana je za novinara godine, dok je za privrednika izabran Predrag Ćulibrk, direktor „M:tela“.

Za najboljeg ministra u Vijeću ministara BiH izabran je ministar finansija Dragan Vrankić, dok su čitaoci za najboljeg ministra u Vladi RS izabrali ministra prosvjete i kulture Antona Kasipovića.