Datum objave: 12.04.2011

Ministar Mesihović posjetio Zeničko-dobojski kanton

Ministar Mesihović posjetio Zeničko-dobojski kantonFederalni ministar zdravstva prof. dr. Rusmir Mesihović posjetio je danas Zeničko-dobojski kanton gdje se susreo sa kantonalnom ministricom zdravstva dr. Senkom Balordom i direktorom Zavoda za javno zdravstvo ZDK dr. Senadom Huseinagićem.

Tom prilikom razgovarano je o aktuelnoj situaciji u zdravstvu na području Federacije BiH i Zeničko-dobojskog kantona, kao i mjerama koje će se poduzimati u skorom periodu u cilju unapređenja sistema zdravstvene zaštite u Federaciji BiH.

Tokom sastanka je naglašeno da je potrebno ubrzati proces reformi u zdravstvenom sektoru na području cijele Federacije BiH, te staviti pacijenta u fokus interesovanja.

Ministar Mesihović je ocijenio da je na području Zeničko-dobojskog kantona napravljen iskorak u provedbi reformi u zdravstvenom sektoru, ali je napomenuo da svi akteri u cjelokupnom zdravstvenom sistemu Federacije BiH trebaju uložiti dodatne napore kako bi se reforme ubrzale, a sve u cilju unapređenja zdravstvenog sistema i povećanja zadovoljstva pacijenata.

Nakon sastanka u zgradi Ministarstva zdravstva ZDK, ministar Mesihović je u pratnji ministrice Balorda posjetio Kantonalnu bolnicu u Zenici gdje je razgovarao sa menadžmentom Bolnice.