Datum objave: 13.04.2011

Posjeta Tuzlanskom kantonu

Posjeta Tuzlanskom kantonuFederalni ministar zdravstva prof. dr. Rusmir Mesihović posjetio je Tuzlanski kanton gdje se susreo sa kantonalnim premijerom Seadom Čauševićem i ministricom zdravstva dr. Nadom Čalić – Pavlović, a potom i obišao Dom zdravlja, Univerzitetski klinički centar te Centar za srce BH Tuzla.

Tema susreta sa premijerom Čauševićem i ministricom Čalić – Pavlović bila je aktuelne situacija u zdravstvu na području Tuzlanskog kantona i Federacije BiH, a razgovaralo se i o mjerama koje će se poduzimati u skorom periodu u cilju unapređenja sistema zdravstvene zaštite u Federaciji BiH.

Nakon sastanka je održana konferencija za medije na kojoj je ministar Mesihović naglasio da je Tuzla jedan od vodećih medicinskih centara, ne samo u Bosni i Hercegovini, nego i u regionu. Govoreći o zdravstvenom sistemu Federacije BiH, ministar Mesihović je, između ostalog, kazao da će u budućim reformama i mjerama prvi kriteriji biti struka i zadovoljstvo pacijenata.

Ministar Mesihović je potom posjetio tuzlanski Dom zdravlja gdje je razgovarao sa generalnim direktorom Kasimom Brigićem, a nakon toga je obišao Univerzitetski klinički centar gdje je razgovarao sa generalnim direktorom prof. dr. Elmirom Čičkušićem.

Poslije posjete UKC Tuzla, ministar Mesihović je obišao i Centar za srce BH Tuzla, gdje je razgovarao sa generalnim direktorom prof. dr. Emirom Kabilom i njegovim saradnicima.