Datum objave: 19.04.2011

Ministar Mesihović otvorio Centralni prijem Bolnice Travnik

Ministar Mesihović otvorio Centralni prijem Bolnice TravnikSvečanim presijecanjem vrpce federalni ministar zdravstva prof. dr. Rusmir Mesihović i direktor JU Bolnice Travnik zvanično su otvorili prošireni i renovirani objekt Centralnog prijema Bolnice.

Vlada Federacije BiH je putem Federalnog ministarstva zdravstva participirala u izgradnji ovog objekta sa 400.000 KM.

Ministar Mesihović je u svom obraćanju istaknuo da će ovaj novi prošireni i funkcionalno uređeni prostor značajno poboljšati uvjete za rad, unaprijediti zdravstvenu zaštitu koja se pruža u okviru ove ustanove te samim tim povećati i zadovoljstvo pacijenata.

„Ono što novi Centralni prijem donosi na nivou ove bolnice je zapravo esencija onoga što želimo postići i čemu ćemo težiti u daljnjim reformama zdravstvenog sektora na području cijele Federacije BiH“ – kazao je ministar Mesihović te nastavio:

„Efikasnost i skraćeni, ubrzani i olakšani put pacijenta kroz zdravstveni sistem – to je ono što želimo i namjeravamo postići i to je zacrtani put kojim ćemo u narednom putu sigurno ići.

Kvalitet – Sve naše reforme i mjere moraju biti usmjerene prema konstantnom unapređivanju kvalitete zdravstvene zaštite, ali i kvalitetu samih zdravstvenih usluga.

Usmjereni na pacijente – Pacijente moramo staviti u fokus interesovanja, tako što ćemo započete reforme u zdravstvenom sektoru ubrzati, ali se pri tome usmjeriti i fokusirati na rješavanje konkretnih problema“- naglasio je Mesihović.

Sve reforme, dodao je na kraju, koje se provode u zdravstvenom sektoru imaju za cilj povećano zadovoljstvo i zdravstvenih radnika i pacijenata.