Datum objave: 18.05.2011

Ministar Mesihović razgovarao sa predstavnicima zdravstvenog sektora iz Kantona Sarajevo

Ministar Mesihović razgovarao sa predstavnicima zdravstvenog sektora iz Kantona SarajevoFederalni ministar zdravstva prof. dr. Rusmir Mesihović sastao se danas u Sarajevu sa direktorima zdravstvenih institucija i ustanova sa područja Kantona Sarajevo.

Tema sastanka bila aktuelna situacija u zdravstvu i mjere za unapređenje zdravstvene zaštite na području Federacije BiH, a ujedno i Kantona Sarajevo.

Ministar Mesihović je tom prilikom predstavio programske aktivnosti Federalnog ministarstva zdravstva u narednih 100 dana rada Vlade Federacije BiH, kao i programske aktivnosti ovog ministarstva za 2011. godinu, a čiji se efekti očekuju i u sektoru zdravstva Kantona Sarajevo.

Mjere koje se u saradnji sa kantonalnim ministarstvima namjeravaju provesti u narednom periodu, naglasio je ministar Mesihović, imaju za cilj povećati efikasnost zdravstvenog sistema, te prije svega olakšati i ubrzati put pacijenta kroz sistem.

Nakon sastanka, ministar Mesihović je službeno posjetio Dom zdravlja Kantona Sarajevo, Opću bolnicu “Prim. dr. Abdulah Nakaš”, KCU Sarajevo i Zavod za hitnu medicinsku pomoć KS, te tom prilikom sa menadžmentima ovih ustanova razgovarao o implementaciji mjera za unapređenje zdravstvene zaštite.

posjeta-dz    posjeta opca

posjeta kcus    posjeta hitna