Datum objave: 29.05.2011

Potpisan Protokol o međusobnoj saradnji sa Nezavisnim strukovnim sindikatom

Potpisan Protokol o međusobnoj saradnji sa Nezavisnim strukovnim sindikatomU skladu sa Protokolom o međusobnoj saradnji Saveza samostalnih sindikata BiH i Vlade Federacije BiH, sinoć su u Neumu prof. dr. Rusmir Mesihović i prim. dr. Abud Sarić potpisali Protokol o međusobnoj saradnji između Federalnog ministarstva zdravstva i Nezavisnog strukovnog sindikata radnika zaposlenih u zdravstvu Federacije BiH.

Potpisnici Protokola na ovaj način potvrdili su spremnost na aktivnu saradnju u oblastima kolektivnog pregovaranja, radno-pravnih odnosa, socijalne politike, ekonomije i zakonodavstva.

Ministar Mesihović je izražavajući zadovoljstvo zbog potpisanog Protokola, istaknuo da Federalno ministarstvo zdravstva i Nezavisni strukovni sindikat radnika zaposlenih u zdravstvu FBiH i u narednom periodu trebaju zajedno raditi i djelovati u cilju jačanja zdravstvenog sektora u kojem će pacijenti, ali i zdravstveni radnici biti zadovoljni.

Svečano potpisivanje organizirano je u okviru Sportskih igara kliničkih centara i bolnica Bosne i Hercegovine koje se održavaju u Neumu.