Datum objave: 31.05.2023

Veleposlanstvo SAD u BiH doniralo zdravstvenim ustanovama u Federaciji BiH četiri mobilna RTG uređaja

Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini doniralo je četiri RTG aparata zdravstvenim ustanovama u Federaciji Bosne i Hercegovine. Radi se o mobilnim digitalnim RTG uređajima, namijenjenim Općoj bolnici „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo, Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, Općoj bolnici Jajce i Domu zdravlja Tomislavgrad.


Federalni ministar zdravstva Nediljko Rimac istakao je da je osobito važno što ovi suvremeni medicinski aparati, osim visoke kvalitete, spadaju u transportne, što olakšava i povećava mogućnost njihove uporabe u praksi. "Uvjeren sam da će ovi mobilni digitalni aparati umnogome olakšati rad i doprinijeti kvaliteti zdravstvenih usluga koje ove ustanove pružaju pacijentima“, kazao je ministar.


Zvaničnoj primopredaji aparata prisustvovala je i zamjenica šefa misije gđa. Deborah Mennuti, koja je istaknula da joj je zadovoljstvo što na ovaj način mogu pomoći zdravstvenom sustavu u Federaciji BiH.

Primopredaji su prisustvovali federalni ministar zdravstva Nediljko Rimac, zamjenica šefa misije gđa. Deborah Mennuti, major Drew Shepler, šef Ureda za suradnju u oblasti odbrane, kao i njegov zamjenik, kapetan Aaron Thomas.

Vrijednost doniranih aparata je 615.000 dolara, bez PDV-a.