Datum objave: 02.06.2023

Simpozij iz dječje kirurgije: Stručnjaci iz BiH i svijeta u Mostaru izvode 15 operativnih zahvata

U okviru XVIII Simpozija iz dječje kirurgije i urologije s međunarodnim sudjelovanjem, bit će obavljeno 15 najsloženijih operativnih zahvata u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar.

Simpozij se održava na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, a operativni zahvati koje će obaviti eminentni međunarodni stručnjaci zajedno s liječnicima iz BiH, prenosit će se uživo putem video linka. 



Federalni ministar zdravstva Nediljko Rimac istaknuo je značaj ovakve organizacije Simpozija koja zdravstvenim profesionalcima omogućava stjecanje novih znanja i vještina, dok se, s druge strane, izravno kroz operativni program pomaže najmlađim pacijentima.

-Investiranje u zdravlje i razvoj djece i mladih najbolji je doprinos gospodarskom prosperitetu u budućnosti. U tom kontekstu treba istaknuti da su za ranu dijagnostiku i liječenje određenih bolesti kod djece potrebne iznimno složene dijagnostičke i terapeutske procedure, koje zahtijevaju ne samo vrhunsku tehnologiju, nego i znanja i vještine zdravstvenih profesionalaca - kazao je ministar.

Simpozij je okupio veliki broj domaćih i stranih stručnjaka iz područja dječje kirurgije i urologije koji, osim iz kliničkih centara u Bosni i Hercegovini, dolaze iz Njemačke, Engleske, Italije, Turske, Hrvatske, Srbije, Kosova.