Datum objave: 19.10.2023

Federalni ministar zdravstva primio u radni posjet predstavnike veleposlanstava SAD-a i Ujedinjenog Kraljevstva

Federalni ministar zdravstva Nediljko Rimac primio je u radni posjet predstavnike Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država: voditelja Ekonomskog odjela Marka Z. Handloffa, te pomoćnika u istom odjelu Emila Ahmagića, a potom i njegovu ekscelenciju veleposlanika Ujedinjenog Kraljevstva Juliana Reillyja i izaslanika za trgovinu za Europu Chrisa Bartona, sa suradnicima iz Odjela međunarodne trgovine.

S predstavnicima Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država ministar Rimac je razgovarao o konkretnim aktivnostima Federalnog ministarstva zdravstva, izraženim funkcionalnim problemima i modalitetima jačanja buduće suradnje, pri čemu je ministar izrazio zahvalnost na značajnoj potpori u proteklom razdoblju, kao i spremnost za predstojeću suradnju. 


U iznimno konstruktivnom razgovoru s njegovom ekscelencijom veleposlanikom Julianom Reillyjem analizirani su, kako trenutni političko-ekonomski odnosi, tako i reperkusije istih na aktualno funkcioniranje Vlade Federacije BiH, podredno i koalicije, tijekom čega je iskazana potpora ministru Rimcu i Federalnom ministarstvu zdravstva. 

Sukladno dugogodišnjoj kvalitetnoj suradnji kao temelju i poticaju jačanja buduće suradnje, s izaslanikom za trgovinu za Europu Chrisom Bartonom, razgovaralo se o konkretnim načinima suradnje na području zdravstva s naglaskom na liječenje, prevenciju i dostupnosti lijekova.