Datum objave: 14.12.2023

Ministar Rimac: Federalna komora bila bi važan partner ovom ministarstvu u unapređenju profesije sestrinstva

Federalni ministar zdravstva dr. Nediljko Rimac održao je sastanak s predstavnicima registriranih kantonalnih komora medicinskih sestara i tehničara. 
Sudionici sastanka predstavili su aktivnosti koje provode kantonalne komore, a ministar Rimac dao je punu podršku u daljnjim aktivnostima, te ih pozvao da poduzmu sve potrebne aktivnosti na formiranju Federalne komore medicinskih sestara/tehničara. Istaknuo je da bi Federalna komora bila važan partner ovom ministarstvu u unapređenju profesije sestrinstva, ali i u drugim važnim segmentima poput participiranja prilikom definiranja i donošenja strateških odluka za razvoj i funkcioniranje zdravstvenog sektora. 



„U formiranju Federalne komore ne može i ne smije biti mjesta za politiku, nego mora biti vođeno isključivo strukom i borbom za unapređenje položaja medicinskih sestara i tehničara. Naglašavam da u zdravstvenom sustavu radi oko 9.500 medicinskih sestara i tehničara, odnosno 52% od ukupnog broja zdravstvenih djelatnika. Samo preko Federalne komore medicinskih sestara i tehničara možete rješavati sve one profesionalne probleme koji vas muče, a mi ćemo na taj način dobiti partnera za razgovor“, naglasio je ministar Rimac. 

Dogovoren je modalitet nastavka i unapređenja suradnje između Federalnog ministarstva zdravstva i kantonalnih komora.