Datum objave: 29.12.2023

Skoro 200.000 KM dodijeljeno nevladinim organizacijama za projekte iz područja zdravstva

Predstavnici nevladinih udruženja i organizacija potpisali su s federalnim ministrom zdravstva dr. Nediljkom Rimcem pojedinačne ugovore o dodjeli sredstava po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću.

Za financiranje programa i projekata iz područja zdravstva „Liječenje i rehabilitacija teško oboljele djece i mladih čije se liječenje financira iz Fedralnog fonda solidarnosti“ dodijeljeno je ukupno 156.066,72 KM, a sredstva su dobili: Udruga malignih bolesti PIPOL, Udruga Srce za djecu oboljelu od raka, Udruga DLAN, Udruga „Mala sirena“, Udruga građana oboljelih od distrofije TK i Udruga distrofičara Cazin.


Za financiranje programa i projekata iz područja zdravstva „Organiziranje akcije dobrovoljnog darivanja krvi odnosno promocija dobrovoljnog davalaštva krvi“ dodijeljeno je ukupno 43.594,30 KM, a sredstva su dobili: Crveni križ Ljubuški, Crveni križ ZHŽ, SRZ Rama Rama u srcu, STK Dinara Livno i Crveni križ Kakanj.

Odluku o utvrđivanju liste korisnika i raspodjeli dijela prihoda ostvarenih po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću, na prijedlog federalnog ministra zdravstva, usvojila je Vlada Federacije BiH na 40. žurnoj sjednici, održanoj 21.12.2023. godine.

Odluku možete pročitati OVDJE