Datum objave: 17.05.2024

Svjetski stručnjaci na Međunarodnom simpoziju iz dječije neurologije “Novi trendovi u dječijoj neurologiji” u Mostaru

Federalno ministarstvo zdravstva pokrovitelj je Međunarodnog simpozija iz dječije neurologije pod nazivom “Novi trendovi u dječijoj neurologiji”. Simpozij je u Mostaru okupio oko 120 učesnika iz Bosne i Hercegovine, Evrope i SAD-a, koji će razmjenjivati znanja i iskustva o najnovijim dostignućima u ovoj važnoj grani medicine.

“Pored naprednih tehnika i istraživanja genetike, postoji i naglasak na multidisciplinarnom pristupu u dijagnostici i liječenju, što podrazumijeva saradnju između neurologa, pedijatara, logopeda, genetičara, psihologa, fizijatara, fizioterapeuta i drugih stručnjaka radi pružanja holističke njege djeci s neurološkim poremećajima” rekao je pomoćnik federalnog ministra zdravstva Goran Čerkez, naglašavajući da su teme koje će biti obrađene na Simpoziju ključne za unapređenje brige o djeci s neurološkim poremećajima i poboljšanje njihovog kvaliteta života.



Prisutni će razmijeniti znanja i iskustva iz brojnih oblasti, uključujući metode liječenja težih neuroloških oboljenja i slučajeva epilepsije, metode hirurškog liječenja epilepsije rezistentne na lijekove i sve efikasnije metode liječenja matičnim ćelijama.