Datum objave: 29.05.2024

Predstavnici Svjetske banke u BiH zajedno s federalnim ministrom zdravstva dr. Nediljkom Rimcem u službenom posjetu Hercegbosanskoj županiji

Predstavnici Svjetske banke u Bosni i Hercegovini i Federalnog ministarstva zdravstva,  na čelu s ministrom dr. Nediljkom Rimcem, boravili su u službenom posjetu Hercegbosanskoj županiji, gdje se razgovaralo o unaprijeđenju zdravstvenih usluga na području ove županije. 


Na radnom sastanku se razgovaralo o problemima s kojima se susreće zdravstveni sustav na području ove županije, te su predstavnici zdravstvenih institucija iznijeli preporuke i planove za rad, a kao prioritet uz poboljšanje kvalitete primarne zdravstvene zaštite navedena je informatizacija zdravstvenih ustanova koja, između ostalog, donosi  uštede u sektoru zdravstva.

U narednom razdoblju planirani su posjeti svim županijama u Federaciji BiH kako bi se napravila analiza stanja, te u vezi s tim poduzeli daljnji koraci u cilju unapređenja zdravstvenog sustava. 


Nakon radnog sastanka upriličena je posjeta Županijskoj bolnici u Livnu i Domu zdravlja Tomislavgrad kako bi se izaslanstvo pobliže upoznalo s funkcioniranjem ovih zdravstvenih institucija.

Svjetska banka u BiH osigurala je sredstva za zdravstvene ustanove s područja županija koja će sukladno potrebama i u koordinaciji s Federalnim ministarstvom zdravstva, biti raspoređena županijama.