Datum objave: 31.05.2024

U Domu zdravlja Vareš svečano otvorena služba polivalentne patronaže

U okviru Doma zdravlja Vareš otvorena je služba polivalentne patronaže. U ovoj službi radit će tri medicinske sestre koje su uspješno završile dodatni trening za sestrinstvo u zajednici, što predstavlja značajan korak ka brizi pacijenata, kazao je direktor JU Dom zdravlja Vareš Fikret Operta.

“Zahvaljujem se Federalnom ministarstvu zdravstva i Fondaciji fami koji su uložili sredstva u opremu i edukaciju kadra. Kadar je zaista kvalitetan, ovaj projekt radimo već nekoliko mjeseci i već imamo uspjeha na terenu. To osjete pacijenti jer ovo i radimo prvenstveno zbog njih”, istakao je Operta. 


Svečano otvaranje službe bila je i prilika za potpisivanje ugovora sa osam novih uposlenika Doma zdravlja Vareš. Svečanosti je prisustvovao i načelnik Općine Vareš Zdravko Marošević.

“Ovo je od velikog značaja za pacijente, ali naravno i uposlenike. Nastojimo da zaposlimo nove mlade kadrove koji će zamijeniti osoblje koje odlazi u penziju”, istakao je Marošević.


Inače, ove sedmice je predstavljen i nacrt lokalnog plana za unapređenje zdravstvene njege u zajednici na području osam općina Zeničko-dobojskog kantona.