Datum objave: 21.06.2024

Sarajevo: Zemlje članice Zdravstvene mreže Jugoistočne Europe razgovaraju o jačanju zdravstvenih usluga

Sarajevo je domaćin 47. plenarne sjednice Zdravstvene mreže Jugoistočne Europe (SEEHN), čija članica je i Bosna i Hercegovina.

Tema ovogodišnjeg dvodnevnog sastanka je „Jačanje zdravstvenih usluga u zajednici“, a predstavnici zdravstvenog sektora iz devet zemalja članica SEEHN razmjenjuju iskustva o multisektorskim pristupima unapređenja zdravlja, te razgovaraju o jačanju zdravstvenih usluga.


Na sastanku, koji organiziraju Sekretarijat Zdravstvene mreže Jugoistočne Europe i Ministarstvo civilnih poslova BiH, prezentirane su provedene aktivnosti u prethodnih godinu dana, odnosno u razdoblju predsjedavanja Bosne i Hercegovine Zdravstvenom mrežom Jugoistočne Europe.

Također, predstavljen je i projekt o zdravim zajednicama u Bosni i Hercegovini, koji je zajednička inicijativa Federalnog ministarstva zdravstva i Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, a implementira ga Institut za populaciju i razvoj. 

Tijekom sastanka prvi put je dodijeljeno priznanje „Dr Alexandre Berlin“ pomoćniku federalnog ministra zdravstva Goranu Čerkezu za izniman doprinos i predanost regionalnoj suradnji u zdravstvu u Jugoistočnoj Europi u proteklih 20 godina.


Ovim događajem završava jednogodišnje predsjedavanje Bosne i Hercegovine Zdravstvenom mrežom Jugoistočne Europe, a predsjedavanje preuzima Republika Bugarska.