Datum objave: 17.07.2024

Ministar Rimac na sastanku s predstavnicima UN agencija

Federalni ministar zdravstva dr. Nediljko Rimac održao je sastanke s predstavnicima Ureda Svjetske zdravstvene organizacije i UNICEF-a  u Bosni i Hercegovini. 


Mark Lucet, predstavnik UNICEF-a BiH bio je u prvoj posjeti ovom ministarstvu nakon imenovanja. Lucet je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom UNICEF-a i Federalnog ministarstva zdravstva i značajnim rezultatima postignutim do sada za dobrobit djece. 


S ministrom Rimcem dogovoren je nastavak suradnje u prioritetnim područjima ranog rasta i razvoja, mentalnog zdravlja, zdravlja djece i imunizacije. Tom prilikom je zaključeno da je u ovaj proces nužno uključiti i druge sektore, poput sektora socijalne skrbi i obrazovanja.


Ministar Rimac je s dr. Erwinom Cooremanom, šefom Ureda Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) za BiH, razgovarao o 14. Općem programu rada SZO, te o identifikaciji prioritetnih ishoda za Bosnu i Hercegovinu. Razgovaralo se i o zdravstvenim projektima čija implementacija je u tijeku, kao i o stručnom skupu posvećenom javnom zdravlju, koji će biti održan polovinom rujna u Sarajevu.