Datum objave: 18.07.2024

Tri zdravstvene ustanove u BiH dobile nova ambulantna vozila

Vlada Japana donirala je tri nova opremljena ambulantna vozila zdravstvenim ustanovama u Bosni i Hercegovini, ukupne vrijednosti 300.826.20 KM. 

Iznimno vrijedna i kvalitetno opremljena ambulantna kola uručena su Kantonalnoj bolnici „Dr. Irfan Ljubijankić“ u Bihaću, Odjeljenju za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko, te Bolnici „Sveti Vračevi“ u Bijeljini.


“Za nas je ovo iznimno značajna donacija, mi smo ustanova koja je udaljena 300 kilometara od kliničkih centara koji nam daju potporu u liječenju naših pacijenata, svih onih koje mi ne možemo sami zbrinuti, tako da je svaka nabava novog vozila iznimno važna” istakao je dr. Hajrudin Havić, ravnatelj bihaćke Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić”.

Vozila su donirana kroz suradnju Ministarstva civilnih poslova BiH, Federalnog ministarstva zdravstva, Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske te Odjela za zdravstvo i ostale usluge Brčko Distrikta.



Navedena donacija realizirana je u okviru Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Japana o japanskoj bespovratnoj pomoći u iznosu od 100.000.000 japanskih jena za opremanje medicinskih ustanova u Bosni i Herecgovini.