Datum objave: 14.10.2024

Sarajevo: Vodeći stručnjaci iz različitih disciplina uključenih u mentalno zdravlje i dobrobit djece, mladih i obitelji na kongresu “THINK ABOUT YOUth”

U Sarajevu je održan 3. internacionalni i interdisciplinarni kongres dečije i adolescentne psihoterapije "THINK ABOUT YOUth", u organizaciji Asocijacije BHIDAPA, a pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva zdravstva.


Četverodnevna konferencija okupila je vodeće stručnjake iz različitih disciplina uključenih u mentalno zdravlje i dobrobit djece, mladih i obitelji. 

Stručnjaci iz BiH, regije i svijeta razmijenili su znanja i iskustva, u cilju unapređenja praksi u području zaštite mentalnog zdravlja i dobrobiti djece i adolescenata. 


Ovaj značajan događaj okupio je više od 40 vodećih stručnjaka iz različitih područja, uključujući psihijatriju, psihoterapiju, psihologiju, medicinske znanosti, pravo, obrazovanje i socijalni rad.
Među sudionicima su bili i predstavnici institucija, instituta, nevladinih organizacija i organizacija mladih iz 23 zemlje, uključujući Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru, Sjevernu Makedoniju, Sloveniju, Nizozemsku, Kinu, Englesku, Španiju, Kanadu, Australiju, Novi Zeland, Belgiju i druge.


Bogat program omogućio je razmjenu znanja, iskustava i najboljih praksi, s fokusom na unapređenje mentalnog zdravlja djece, mladih i njihovih obitelji.