Štampa

Odjel za ginekologiju i akušerstvo Opće bolnice „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ dobit će donaciju od 100.000 eura

.

slika AIK 1U okviru projekta „Podrška porodici" koji se provodi u BiH, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Crnoj Gori, AIK Banka i MK Group dodijelit će donaciju u iznosu od 100.000 eura Odjelu za ginekologiju i akušerstvo Opće bolnice „Prim.dr. Abdulah Nakaš".

 

Regionalni projekt "Podrška porodici" kroz financijske donacije odabranim porodilištima ima za cilj da omogući bolje uvjete za trudnice, porodilje i novorođenčad, ali i da dugoročno pruži podršku porodičnoj politici i mjerama za poticaj nataliteta u zemljama regiona u kojima aktivno posluju AIK Banka i MK Group.

U suradnji s Federalnim ministarstvom zdravstva, te iskazanim potrebama predstavnika Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš", predložena je nabavka laparoskopskog stuba. Nabavka navedene opreme umnogome će pomoći liječenje steriliteta, tretiranje izvanmaterične trudnoće, polipa, tumora i drugih oboljenja, a sve u cilju rješavanja problema neplodnosti i provedbe postupka izvantjelesne oplodnje.

"Ova vrijedna donacija će biti iskorištena za poboljšanje statusa pacijenata u glavnom gradu BiH kroz ulaganje u ginekološki odjel Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš", istakao je nakon sastanka pomoćnik federalnog ministra zdravstva, Vedran Marčinko.

Predsjednica Izvršnog odbora AIK Banke Jelena Galić istaknula je da je raduje suradnja s ministarstvom na ovom projektu od interesa za stanovništvo.